У МЗС стурбовані мілітаризацією окупованого Криму

Читать на русском
МЗС України стурбований мілітаризацією півострова і закликає світ посилити тиск на Росію для деокупації Криму.
фото з відкритих джерел

МЗС України до Дня опору окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя оприлюднило коментар, в якому вчергове закликало посилити тиск на РФ через захоплення півострова.

Коментар оприлюднено на сайті МЗС у п'ятницю, 26 лютого.

Втрачене покоління: як Україна програє війну за кримських дітейВ окупованому Росією Криму з'явилося ціле покоління дітей, які вважають, що Україна – це ворог.

У міністерстві нагадали про репресії в Криму, зокрема про переслідування кримських татар. Так, ще у 2016 році РФ заборонила Меджліс кримськотатарського народу, а всі його члени були оголошені поза законом.

Крім того, в МЗС занепокоєні мілітаризацією раніше курортного Криму.

«Росія також провадить посилену мілітаризацію Криму. Півострів, який до окупації був відомий як курортна зона України, перетворено на російську військову базу, що становить загрозу не лише для України, а й для інших держав регіону, серед яких країни НАТО та ЄС», - сказано в заяві.

У заяві відзначили, що Україна продовжує консолідувати міжнародні зусилля, щоб домогтися повної деокупацію Криму і Севастополя і залучення Росії до відповідальності за її злочини.

«З цією метою Україна створює Кримську платформу - новий міжнародний координаційний формат - й закликає всіх партнерів приєднатися до неї. Спільними зусиллями ми відновимо справедливість і стабільність. Крим – це Україна», - резюмували в МЗС.

Україна також просить міжнародну спільноту посилити політичний та санкційний тиск на Росію.

Нагадаємо, глава МЗС України Дмитро Кулеба планує порушити питання Криму під час візиту до Франції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: