Стало відомо, які переговори проведе Кулеба у Франції

Читать на русском
Глава МЗС Дмитро Кулеба 26 лютого відправиться до Франції. Темами переговорів стануть нормандський формат, деокупація Криму і війна на Донбасі.
фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у п'ятницю, 26 лютого, вирушить із робочим візитом до Франції. Серед тем переговорів з французькими чиновниками - «нормандський формат», агресія РФ на Донбасі і питання Криму.

Про це повідомляє пресслужба МЗС України.

Франція планує приєднатися до «Кримської платформи»Франція готова приєднатися до Кримської платформи. Про це заявив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

«26 лютого міністр закордонних справ Дмитро Кулеба здійснить робочий візит до Французької Республіки», - йдеться в повідомленні.

Як уточнили в міністерстві, Кулеба проведе переговори з міністром європейських і закордонних справ Франції Жаном-Івом Ле Дріаном, а також зустрінеться з іншими французькими високопосадовцями, представниками бізнесу, медійного та експертного середовища.

Ключовими темами переговорів, за інформацією МЗС, стануть розвиток політичного діалогу України та Франції, збільшення обсягів торгівлі та інвестицій, посилення взаємодії в рамках міжнародних організацій, європейська та євроатлантична інтеграція нашої держави.

«Особлива увага буде також приділена протидії російській агресії проти України, безпековій ситуації на сході України та деокупації Криму, дипломатичним зусиллям із врегулювання російсько-українського збройного конфлікту у рамках Нормандського формату», - відзначили в МЗС.

Нагадаємо, в ОПУ зараз займаються підготовкою візиту президента Володимира Зеленського до країн Азії та США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: