Україна може отримати ще 10 поїздів Hyundai

Читать на русском
Україна може домовитися з Кореєю про 10 поїздів Hyundai з 90 вагонами. Також корпорація Hyundai планує передавати технології для локалізації виробництва поїздів.
скрін з відео

Україна може домовитися з Кореєю про 10 поїздів Hyundai з 90 вагонами. Також корпорація Hyundai планує передавати Україні технології для локалізації виробництва поїздів.

Про це заявив віцепрезидент підрозділу комерційного транспорту та енергетики Hyundai Corporation Юн Сук Чой під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Інфраструктура» у Києві в понеділок, 22 лютого.

Президент анонсував новий проєкт приміських поїздівВ Україні зараз розробляють новий проєкт приміських поїздів City Express. Першими можуть стати Харків, Дніпро і Київ.

«Для створення залізничної галузі в Україні корпорація Hyundai як довгостроковий партнер бажає приєднатися сьогодні до вашого плану розвитку. На цьому етапі ми готові надати фінансування для декількох проєктів. Особливо ми зацікавлені в будівництві швидкісної залізниці і поставляємо нові швидкісні електричні 10 поїздів Hyundai з 90 вагонами», - повідомив він.

Юн Сук Чой додав, що також «нетерпляче чекає на готовність з боку України підтримати транспортні проєкти уряду Кореї».

«Ми обговорюємо з урядом Кореї новий проєкт з надання 10 швидкісних поїздів Фонду співробітництва економічного розвитку і очікуємо найближчим часом офіційної відповіді від влади України», - заявив представник Hyundai Corporation.

Крім того, Юн Сук Чой розповів, що корпорація Hyundai збирається почати детальні переговори щодо можливості інвестувати в Україну і передавати технології «для локалізації виробництва складних технологій».

Він також запросив президента України Володимира Зеленського відвідати об'єкт виробництва Hyundai у Кореї.

Нагадаємо, сьогодні на форумі Зеленський заявив, що в Україні зараз розробляють новий проєкт приміських поїздів під назвою City Express. Також президент анонсував нові маршрути поїздів «Інтерсіті».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: