Стало відомо, на які автомобілі доведеться сплатити «податок на розкіш»

Читать на русском
За одну одиницю автотранспорту, яка підпадає під вимоги Податкового кодексу, треба сплатити 25 тисяч гривень протягом 60 днів
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Громадян України у 2021 році чекає сплата так званого «податку на розкіш» - мається на увазі податок на дорогі автомобілі. І вже є список автомобілів, за володіння якими доведеться заплатити державі грошей.

Про це йдеться на офіційному сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Податковий кодекс пред'являє дві вимоги, згідно з якими потрібно платити податок:

  • Вартість авто дорівнює або перевищує 375 мінімальних зарплат (2,2 млн грн);
  • Автомобіль не старше п'яти років.

За одну одиницю автотранспорту, що підпадає під вимоги, треба сплатити 25 тисяч гривень протягом 60 днів, в іншому випадку сума податку буде рости. При цьому в перші 90 днів можна відбутися штрафом в 10%, після цього періоду - штраф 20% від суми податку, плюс автомобіль можуть заарештувати.

Автомобілем можна буде користуватися, але не можна буде продати його або подарувати. До того ж податкова може заарештувати автомобіль, продати його, з цієї суми утримати податок, а решту повернути власнику.

Нагадаємо, що 16 лютого Рада схвалила за основу новий законопроєкт №4643-д про розмитнення «евроблях». Йдеться про автомобілі, які ввезені фізичними особами на митну територію України в період до 31 грудня 2020 року і знаходяться в митних режимах тимчасового ввезення або транзиту. Таким чином він охоплює всі ввезені до початку 2021 року «евробляхі».

При цьому новий законопроєкт про спрощення розмитнення імпортованих в Україну автомобілів на європейських номерах (так званих «евроблях») буде актуальний тільки для власників легкових автомобілів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: