У Білорусі підлітка засудили до 5 років колонії за «коктейль Молотова»

Читать на русском
У Білорусі до 5 років ув'язнення у виховній колонії за нібито «масові заворушення» засудили 16-річного Микиту Золотарьова.
Фото: tut.by

У Білорусі до 5 років ув'язнення у виховній колонії за нібито «масові заворушення» засудили 16-річного Микиту Золотарьова.

Про це пише TUT.by.

Крім того, засудили ще двоє молодих людей – 25-річного Дмитра Корнєєва до 8 років колонії суворого режиму та 28-річного Леоніда Ковальова до 6 років позбавлення волі.

Їх звинувачували в незаконному виготовленні вибухових речовин, насильстві або погрозі застосування насильства щодо співробітника міліції, участі в масових заворушеннях, а Ковальова – ще і в їх організації та залученні неповнолітнього до вчинення злочину.

Всі троє, за словами прокурора, відгукнулися на заклики з Telegram-каналів і тому взяли участь у «масових заворушеннях», які супроводжувалися «погромами, підпалами, збройним опором владі».

За версією слідства, хлопці кинули два «коктейлі Молотова», які виготовив Ковальов, в бік військових. Скляна пляшка впала біля них і розбилася об асфальт.

Ковальов і Золотарьов свою провину не визнають. Корнєєв визнає частково.

Нагадаємо, раніше двох журналісток засудили за стрім розгону мітингу.

За даними правозахисників, станом на 16 лютого кількість політв'язнів у Білорусі зросла до 256 осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: