Топ-менеджмент міжнародних зернотрейдерів запросять до ВРУ для пояснень

Читать на русском
На засідання ТСК в Раді покличуть керівництво міжнародних зернотрейдерів в рамках розслідування схем відмивання грошей через експорт зерна.
InfoResist.org

На засідання Тимчасової слідчої комісії щодо сплати податків, яка створена в Раді, покличуть міжнародних зернотрейдерів в рамках розслідування справи про можливе відмивання грошей через експортні операції із зерном.

Про це повідомив народний депутат України, член Комітету Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики Мар'ян Заблоцький у своєму Telegram-каналі.

Відмивання грошей через експорт зерна: правоохоронці порушили справуПравоохоронці розслідують шахрайську схему експорту зерна, через яку в бюджет не повертаються мільярди доларів.

Він розповів, що 19 лютого відбулося чергове засідання Тимчасової слідчої комісії щодо сплати податків. На ній заслухали інформацію від ДПС, Мінфіну і СБУ з питання відмивання грошей на ринку зерна через механізм неповернення валютної виручки.

«Було прийняте рішення направити офіційні запити до трейдерів, в яких спостерігаються найбільші обсяги таких операцій. А також провести окреме засідання Комісії, на яку викликати топ-менеджмент цих трейдерів для дачі пояснень», - написав Заблоцький.

Він також окремо звернув увагу на кримінальну справу, яку вже відкрила Генеральна прокуратура.

«Очікуємо, що СБУ звернеться в правоохоронні органи країн - штаб-квартир трейдерів, з тим, щоб ті розслідували це за їхнім законодавством», - додав нардеп.

Нагадаємо, Заблоцький раніше повідомляв про схему з відмивання грошей та ухилення від сплати податків, в якій нібито беруть участь понад півтисячі фіктивних експортерів та стільки ж фіктивних офшорних імпортерів.

Нардеп стверджує, що зерно закуповується у фермерів за доларову готівку, експортується, а валюта не повертається. При цьому до схем втягнуті зернотрейдери зі світовим ім'ям.

Як заявив народний депутат, голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, до держбюджету через шахрайської схеми з зерном не повертається 2 млрд доларів валютної виручки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: