Україна змінила список країн «червоної» зони

Читать на русском
Список країн червоної зони МОЗ України 19 лютого скоротився на три позиції у порівнянні з минулим тижнем.
dpsu.gov.ua

Міністерство охорони здоров'я України оновило список країн «червоної» і «зеленої» зон з урахуванням кількості активних випадків COVID-19 на 100 тисяч населення.

Про це повідомляється на сайті МОЗ в п'ятницю, 19 лютого.

COVID-паспорт або «паспорт вакцинації»: що це і в яких країнах вже видаютьДеякі країни вже почали видавати громадянам паспорт вакцинації. У майбутньому він може бути одним з обов'язкових документів для подорожей. Що це і чим відрізняється від імунного паспорта.

Так, в порівнянні з попереднім списком від 12 лютого, кількість країн «червоної» зони скоротилося з 74 до 71. При цьому близько 20 країн перемістилися з одного переліку до іншого.

Зокрема, до «зеленої зони» перейшли Демократична республіка Конго, Гвінея, Лесото, Есватіні, Казахстан, Азербайджан, Киргизія, Німеччина, Греція, Ісландія, Китай, Еквадор, Камбоджа, Куба, Туніс, Гана, Габон, Коморські острови, Бангладеш, Мадагаскар, Ямайка, Ефіопія і Беліз.

У «червоній зоні» зараз Білорусь, Росія, Болгарія, Грузія, Кіпр, Австрія, Угорщина, Ізраїль, Естонія, Латвія, Франція, Ірландія, Йорданія, Колумбія, Чилі, Барбадос, Бахрейн, Антигуа і Барбуда, Болівія, Ботсвана і Малайзія.

Як відомо, всі, хто прибув в Україну з країн «зеленої» зони можуть не проходити карантин.

Якщо людина прибула з «червоної» зони, вона повинна пройти 14-денну самоізоляцію. Для припинення самоізоляції можна здати ПЦР-тест на коронавірус ( тоді її можна припинити, якщо результат буде негативним).

Нагадаємо, в Україні з 24 лютого почне діяти адаптивний карантин. Вся країна віднесена до базової «жовтої» зони. У «червоній», зокрема, знаходиться Івано-Франківськ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: