Протести в Іспанії переросли у сутички з поліцією

Читать на русском
В ніч на 18 лютого у двох містах Іспанії протести на підтримку ув’язненого каталонського репера Пабло Аселя переросли в сутички з поліцією. Правоохоронці затримали понад 40 людей.
Фото: Reuters

В ніч на 18 лютого у двох містах Іспанії протести на підтримку ув’язненого каталонського репера Пабло Хаселя переросли в сутички з поліцією. Правоохоронці затримали понад 40 людей.

Про це пише ВВС.

Протести спалахнули через день після того, як репер Хасель був поміщений у в'язницю за твіти, що ображають поліцію і іспанську монархію. Після цього на вулиці вийшли люди, які скандували «більше ніякого поліцейського насильства» і «свободу Пабло Хаселю».

У столиці Іспанії демонстрація почалася мирно, однак пізніше у правоохоронців полетіли пляшки і каміння. Спецпризначенці у відповідь застосували сльозогінний газ і гумові кулі. Зазначається, що з правоохоронцями зіткнулися тисячі протестувальників у Мадриді і Барселоні.

У Барселоні мітингарі встановлювали барикади і підпалювали меблі на вулицях, а також жбурляли камені, пляшки та тупі предмети, що змусило правоохоронців відреагувати спецзасобами.

Нагадаємо, протести в Іспанії спалахнули після того, як суд засудив Пабло Хаселя до дев'яти місяців позбавлення волі за образу королівського будинку і вихваляння тероризму в пісні про колишнього короля Іспанії Хуана Карлоса і записи в Twitter в період з 2014 по 2016 роки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: