Законопроєкт про «податок на Google» ухвалено за основу

Читать на русском
Рада 17 лютого ухвалила в першому читанні законопроєкт про так званий податок на Google. Він пропонує обкладати податком інтернет-гігантів Facebook, Netflix, Google, YouTube.
фото Слуга народу/Facebook

Верховна рада прийняла в першому читанні законопроєкт №4184 про так званий «податок на Google», який зобов'яже іноземні компанії, що працюють в Україні, платити податок на продані електронні послуги.

Відповідний документ на засіданні в середу, 17 лютого, підтримали 286 нардепів.

Податок на Google: як в Раді пропонують оподатковувати інтернет-гігантівЗаконопроєкт номер 4184 пропонує запровадити поняття електронні послуги і зобов'язати іноземні компанії, які надають такі послуги в Україні, платити податок.

Даний законопроєкт зобов'яже іноземні компанії, що працюють в Україні, платити податок на продані електронні послуги до українського бюджету. Це буде стосуватися таких корпорацій як Facebook, Netflix, Google, YouTube та інших подібних.

Законопроєктом, зокрема, пропонується впровадити поняття «електронні послуги» - послуги, що поставляються через всесвітню інформаційну систему загального доступу, яка логічно зв'язана глобальним адресним простором та базується на інтернет-протоколі, визначеному міжнародними стандартами.

Як раніше пояснював депутат від «Слуги народу», глава фінансового комітету Данило Гетманцев, цей законопроект не впроваджує новий податок, а передбачає зручну форму сплати податку на додану вартість для цифрових гігантів і транснаціональних корпорацій, які надають послуги в електронній формі на території України.

При цьому Гетманцев відзначив, що Facebook «сплачує такий податок в більш ніж 20 країнах світу, зокрема в країнах ЄС, Японії і Росії».

«Слово і діло» докладно розбиралася, що являє собою закон про «податок на Google».

Раніше ми писали, яку відповідальність хочуть ввести в Україні за шахрайство з ПДВ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: