В Австралії змусять Google і Facebook платити за контент

Читать на русском
Поки в Україні тільки роздумують над тим, як змусити IT-гіганти платити в країні податки, Австралія вже робить рішучі кроки в цьому напрямку.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Австралія вже наступного тижня планує прийняти закон, який змусить великі IT-корпорації - Alphabet Google та Facebook - платити видавцям і мовникам за контент.

Про це заявив 12 лютого високопоставлений урядовий чиновник, передає Reuters.

Попри те, що в Google вже поспішили назвати закон «непрацездатним», цей документ зробить Австралію першою країною, яка вимагатиме від Facebook і Google платити за новинний контент.

«Законопроєкт тепер буде розглядатися парламентом з 15 лютого 2021 року», - прокоментував інформацію скарбник Австралії Джош Фріденберг.

При цьому за перипетіями навколо закону пильно стежать у всьому світі. Google вже пригрозила покинути австралійський ринок, проте Microsoft Corp негайно заявила, що її пошуковий продукт Bing зможе заповнити нішу пошукових систем. Також Австралія не піддається на вимоги компаній з США, що володіють пошуковиками та соцмережами, які вимагають хоча б пом'якшити закон, а керівники обох компаній ведуть переговори з прем'єр-міністром країни Скоттом Моррісоном та Фріденбергом.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що Україна планує змусити платити податки гігантів інформаційної індустрії - компанії Google, Facebook і Netflix. Відповідний документ вже знаходиться у Верховній Раді.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: