У Фінляндії виявили нову мутацію COVID

Читать на русском
У Фінляндії вчені виявили нову мутацію коронавірусу, яка має властивості британського і південноафриканського штамів.
фото 24tv.ua

Вчені виявили у Фінляндії нову мутацію коронавірусу, яка має властивості «британського» і «південноафриканського» штамів.

Про це повідомляє DW у четвер, 18 лютого.

Як довго залишається імунітет проти коронавірусу – висновки вченихЛюди, які перехворіли на коронавірус, зберігають до нього імунітет, проте вони захищені від хвороби протягом певного часу, а не на все життя

Як повідомляється, до цього невідому мутацію виявили фахівці фінської лабораторії Vita Laboratoriot Oy спільно з вченими Інституту біотехнології Гельсінського університету.

Вона була знайдена в одному із зразків, узятих у Південній Фінляндії. Мутацію назвали Fin-796H.

Вчені з'ясували, що новий штам має риси і британського, і південноафриканського штамів, а «мутації в цьому варіанті ускладнюють виявлення коронавірусу як мінімум одним серед рекомендованих ВООЗ ПЛР-тестів».

У той же час, за словами фінських фахівців, причин для паніки немає, так як більшістю тестів цей варіант вірусу все ж виявляється.

Нагадаємо, за даними ВООЗ, «британський» штам COVID виявили вже в 94 країнах, «південноафриканський» штам - в 46 країнах, а штам коронавірусу, виявлений раніше в Бразилії і Японії, - підтвердили в 21 країні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: