Вакцина не захистить від усіх штамів коронавірусу – головний інфекціоніст США

Читать на русском
Головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі закликав світ не розслаблятися з появою вакцини, оскільки коронавірус має властивість мутувати та пристосовуватися
Ілюстративне фотоWhispyhistory

Наявні у світі вже розроблені вакцини від коронавірусу не зможуть захистити щеплених від усіх штамів, що існують на цей час, заявив Директор Національного інституту алергічних та інфекційних захворювань США Ентоні Фаучі.

Про це повідомляє новинний портал Axios.

Денис ШмигальПрем'єр-міністр України
Шмигаль запевнив, що у 2021 році вакцин від COVID-19 «вистачить усім бажаючим»Сказано 25 січня 2021 р.Статус обіцянки: Виконано

Фаучі зазначив, що вірус продовжить мутувати, тобто, будуть з'являтися нові, більш пристосовані версії.

«На щастя, з низкою з них вакцина добре справляється, але не з усіма», - зазначив головний інфекціоніст США. Однак, за його словами, світу чекає ще довга дорога до перемоги над коронавірусом, хоча сам Фаучі налаштований в плані вакцинації досить оптимістично.

Виступ Ентоні Фаучіaxios.com

Нагадаємо, на початку лютого Україна отримала підтвердження на постачання 12 млн доз вакцин від COVID-19, в тому числі й AstraZeneca. Перший мільйон доз за контрактом з Serum Institute доставлять з Індії в лютому. Однак для того, щоб вакцину дозволили використовувати в Україні необхідно було, щоб її схвалила Всесвітня організація охорони здоров'я.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що Україна розраховує з 15 лютого отримати 500 тисяч доз вакцин AstraZeneca, яку куплять за гроші з державного бюджету.

Раніше в Ізраїлі опублікували нові дані про ефективність вакцини Pfizer.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: