Прокуратура порушила справу за фактом обшуків ФСБ у кримських татар

Читать на русском
Прокуратура АР Крим і Севастополя відкрила дві кримінальні справи через обшуки російських силовиків у будинках кримських татар. У результаті цих обшуків затримали шістьох.
Фото з відкритих джерел

Прокуратура АР Крим і Севастополя відкрила дві кримінальні справи через обшуки російських силовиків у будинках кримських татар. У результаті цих обшуків затримали шістьох.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

Зазначається, що кримінальні справи відкрили за порушення недоторканності житла та за незаконне позбавлення волі. За вказані незаконні дії передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

«Розпочато кримінальне провадження за фактом проведення «силовиками» держави-окупанта ряду одночасних незаконних обшуків у семи районах окупованого Криму та подальшого затримання представників кримськотатарського народу», – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування проводитиме ГУ Нацполіції у АР Крим, яке дислоковане у Херсоні.

Нагадаємо, в окупованому Росією Криму в ніч на 17 лютого ФСБ Росії провела обшуки у будинках кримських татар. Вони проводились у різних містах півострова. Російські силовики заявили, що затриманим закидають статтю КК Росії за організацію діяльності терористичної організації і участь у діяльності такої організації.

Нагадаємо, у січні російські окупанти в Криму незаконно затримали 120 кримських татар. Українська поліція порушила кримінальну справу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: