Денісова уточнила дані щодо затриманих кримських татар

Читать на русском
У Криму під час обшуків в будинках кримських татар 17 лютого було затримано шість осіб. Омбудсмен Людмила Денісова назвала імена затриманих.
фото facebook.com/denisovaombudsman

В окупованому Росією Криму під час масових обшуків у будинках активістів «Кримської солідарності» затримали шістьох осіб.

Про це повідомила Уповноважений Верховної ради з прав людини Людмила Денісова в Facebook в середу, 17 лютого.

«Наразі є інформація, що незаконно затримано активістів «Кримської солідарності» і проєкту для дітей політв'язнів «Кримське дитинство» Ленура Сейдаметова, Азамата Еюпова, Тимура Ялкабова, Яшара Шіхаметова, Ернеста Ібрагімова та Олега Федорова. Їм інкримінують участь в організації «Хізб ут-Тахрір», яка у Росії визнана терористичною», - повідомила Денісова.

За її словами, працівники ФСБ після слідчих заходів доставили затриманих громадян України до будівлі «УФСБ Криму».

«Такі дії так званих правоохоронців порушили презумпцію невинуватості, права на свободу і особисту недоторканність, на правову допомогу, адже обшуки були проведені без наявності відповідних судових рішень, без участі адвокатів та вручення будь-яких процесуальних документів», - зазначила омбудсмен.

Денісова додала, що у цьому випадку ми маємо вимагати від РФ дотримуватися права на справедливий судовий розгляд відповідно до її зобов'язань як окупаційної держави, що передбачено міжнародним гуманітарним правом і міжнародним правом у сфері прав людини.

Нагадаємо, сьогодні рано-вранці в Криму ФСБ знову влаштувала обшуки у кримських татар.

Прокуратура АР Крим та Севастополя відкрила дві кримінальні справи за фактом обшуків російських силовиків в Криму. Повідомлялося про сімох затриманих.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: