Співробітники НАБУ знову не змогли доставити суддю Вовка до суду

Читать на русском
Співробітники НАБУ вдруге не змогли примусово доставити голову Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка до Антикорупційного суду.

Співробітники НАБУ вдруге не змогли примусово доставити голову Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка до Антикорупційного суду, де мав відбутися розгляд клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Про це у вівторок, 16 лютого, повідомляє Центр протидії корупції.

«Детективи повторно виїхали за всіма відомими адресами його можливого проживання або перебування, але Вовка там не виявилося. За місцем роботи в ОАСК він теж відсутній, бо перебуває у відпустці», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що прокурор САП Олег Макар заявив клопотання про новий, вже третій, примусовий привід голови ОАСК Вовка. Присутній на засіданні захисник заперечував проти задоволення клопотання, але слідчий суддя дозволив повторний примусовий привід Вовка.

Наступне засідання призначене на 18 лютого об 11:00.

Нещодавно антикорупційний суд продовжив до 17 березня строк розслідування справи плівок ОАСК. До цього Вовк вчергове не з'явився до ВАКС для обрання запобіжного заходу. Після чого детективи НАБУ вручили повістку голові ОАСК до ВАКС на 5 січня після відвідин ним свята, організованого колишнім народним депутатом Сергієм Ківаловим. Однак Вовк викинув документи з машини і поїхав.

5 січня голова Окружного адмінсуду Києва знову не з'явився на засідання, а тому прокурор САП просив слідчого суддю ВАКС надати дозвіл на примусовий привід Вовка. Втім суддя відмовив.

Раніше Національне антикорупційне бюро вдруге оголосило керівника Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка в розшук, оскільки той не з'явився до ВАКС, а також ігнорує виклики НАБУ на допит. Водночас у пресслужбі ОАСК повідомили, що Вовк перебуває на лікарняному через коронавірус. Після чергової неявки до суду НАБУ відправила до Офісу генерального прокурора проєкт клопотань до Вищої ради правосуддя про надання дозволу на затримання і арешт Вовка, його заступника Євгена Аблова, Келеберди та Погрібніченка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: