Суддя Вовк назвав рішення ВАКС про примусовий привід його до суду незаконним

Читать на русском
Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк вважає незаконним рішення Вищого антикорупційного суду (ВАКС) примусово доставити його до суду і не збирається виконувати подібні рішення.
Фото з відкритих джерел

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк вважає незаконним рішення Вищого антикорупційного суду (ВАКС) примусово доставити його до суду і не збирається виконувати подібні рішення.

Про це він написав у Facebook.

«Аби уникнути маніпуляцій та фейків, якими вас намагаються нагодувати ГО посіпаки корупціонера з НАБУ, хочу повідомити свою позицію щодо останнього дивного рішення ВАКС, який постановив доставити мене до цього суду примусово», – написав він.

Суддя вовк назвав це рішення «абсолютно незаконним» і назвав причини.

«По-перше, є рішення суду про те, що «справа суддів» не підслідна НАБУ, а, отже, не може розглядатися у ВАКС. НАБУ відповідно до законодавства розслідує виключно корупцію, а не «захоплення влади». По-друге, в провадженні щодо «захоплення влади» в справах Майдану я не маю процесуального статусу підозрюваного. Є відповідне рішення суду. Є ухвала ВРП. По-третє, норми КПК розмежовують поняття судді та слідчого судді. Законом не передбачений привід до слідчого судді. Не було і немає належного повідомлення про дату та час судового засідання», – пояснив він.

Вовк наголосив, що не збирається виконувати «явно незаконне рішення».

Нагадаємо, ВАКС дозволив примусово доставити на засідання Вовка, де йому мають обрати запобіжний захід у межах справи про захоплення влади.

Раніше повідомлялось, що НАБУ хоче відсторонити Вовка від посади, він відмовився брати клопотання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: