Нові штрафи мають знизити смертність на дорогах – Геращенко

Читать на русском
Нові штрафи для водіїв та пішоходів, які сьогодні впровадив парламент, мають знизити смертність на дорогах України на 10-15%.

Нові штрафи для водіїв та пішоходів, які сьогодні впровадив парламент, мають знизити смертність на дорогах України на 10-15%.

Про це заявив сьогодні заступник голови МВС Антон Геращенко, передає пресслужба відомства в Telegram.

Статистика смертельних ДТП: скільки українців гине на дорогах зараз і які прогнози влада дає на майбутнєВ Україні вже більше трьох років працює програма безпеки дорожнього руху. Скільки витратили грошей і які результати, розібралося Слово і діло.

«Ухвалення даного законопроєкту - це велика перемога і крок вперед. Парламентарії підтримали проєкт закону дещо в обрізаному вигляді, зокрема, не підтримали норми про заборону водіям виходити з машини без дозволу поліціянта. А також зменшили розмір штрафу за перевищення швидкісного режиму до 1700 гривень», - розповів Геращенко.

Водночас заступник міністра зазначив, що після набуття законом чинності поліцейські будуть зобов'язані ставити знаки, які попереджають про режим контролю швидкості.

Нагадаємо, сьогодні ВР ухвалила в цілому проєкт закону, яким посилила відповідальність за окремі правопорушення в сфері безпеки дорожнього руху. Штрафи зростуть як для водіїв, так і для пішоходів. При цьому нардепи заборонили профілактичну зупинку водіїв на дорогах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: