Нардепи відновили конкурси для держслужбовців

Читать на русском
За відповідний законопроєкт №4531 у другому читанні проголосували 289 нардепів, проти - 12, утрималися - 53.

Рада відновила проведення конкурсів на посади державної служби.

За відповідний законопроєкт №4531 у другому читанні проголосували 289 нардепів, проти - 12, утрималися - 53.

У документі зазначено, що конкурси на посади, зайняті особами, котрі працюють за контрактом на час карантину, мають бути оголошені протягом шести місяців із дня набуття законом чинності.

Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 15-19 лютогоВерховна рада на тижні розгляне законопроєкт про зброю і розмитнення авто. Чергове голосування за призначення Юрія Вітренка – під питанням.

Контракти, укладені на час карантину, діятимуть до призначення переможців конкурсів. Також законопроект передбачає, що кандидатуру міністра можна вносити до Верховної ради не більше трьох разів протягом року.

Як відомо, конкурси на держпосади були призупинені у квітні 2020 року для запобігання поширення COVID-19. Вакантні посади могли заповнюватися за контрактом, укладеним на час дії карантину.

Нагадаємо, сьогодні ВР схвалила в цілому проєкт закону, яким посилила відповідальність за окремі правопорушення в сфері безпеки дорожнього руху. Штрафи зростуть як для водіїв, так і для пішоходів. При цьому нардепи заборонили профілактичну зупинку водіїв на дорогах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: