Стало відомо, коли відправлять літак за українцями на Занзібар

Читать на русском
Авіакомпанія SkyUp Airlines планує в понеділок, 15 лютого, відправити літак на Занзібар, щоб забрати 180 українських туристів.
фото з відкритих джерел

Авіакомпанія SkyUp Airlines планує у понеділок, 15 лютого, відправити свій літак на Занзібар, щоб забрати застряглих там 180 українських туристів.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Кризу у галузі туризму прогнозують ще на три рокиКриза туристичної галузі через пандемію коронавірусу триватиме приблизно до кінця 2023 року.

У SkyUp також розповіли про причини затримки рейсу PQ 6972 Занзібар-Київ, який повинен був вилетіти 13 лютого.

«З технічних причин рейс SkyUp Airlines PQ 6972 Занзібар-Київ не вилетів за розкладом. Через кілька годин технічно літак був готовий здійснити рейс. Однак для його виконання потрібно було внести зміни до маршруту і врахувати правила виконання рейсу щодо робочого часу екіпажів. А також, отримати необхідні дозвільні документи від країн, чиї кордони ми перетинаємо», - йдеться в повідомленні.

У SkyUp заявили, що з 13 лютого їхні представники ведуть переговори з авіаційними органами країни, щоб отримати дозволи на проліт в їх повітряному просторі.

«Ще раз підкреслюємо, технічно літак готовий здійснити рейс в будь-яку хвилину. ..Якщо ми не отримуємо дозвільних документів на сьогоднішній виліт, завтра всі пасажири зможуть вилетіти до Києва нашим регулярним рейсом», - відзначили в авіакомпанії.

За інформацією SkyUp, зараз пасажири цього рейсу розміщені в окремих номерах до 16 лютого.

Нагадаємо, сьогодні в МЗС України повідомили, що близько 180 туристів з України не можуть полишити острів Занзібар біля берегів Африки через поломку літака.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: