ОБСЄ перерахувала основні гарячі точки на Донбасі

Читать на русском
У 2020 році близько 76% всіх порушень режиму припинення вогню на Донбасі були зафіксовані в чотирьох гарячих точках на лінії зіткнення.

У 2020 році близько 76% всіх порушень режиму припинення вогню на Донбасі були зафіксовані в чотирьох «гарячих точках» на лінії зіткнення.

Про це сказано в звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, опублікованому в понеділок, 15 лютого.

«Більшість зафіксованих у 2020 році випадків збройного насильства були зосереджені в 4 «гарячих точках» уздовж лінії зіткнення (близько 76% всіх зафіксованих порушень режиму припинення вогню)», - йдеться у звіті.

Йдеться про район Попасна-Первомайськ-Золоте, трикутник Авдіївка-Ясинувата-Донецький аеропорт, райони на схід і північний схід від Маріуполя і райони на південний захід, південь і південний схід від Світлодарська.

При цьому в цілому в 2020 році число порушень режиму припинення вогню, зафіксованих уздовж лінії зіткнення, зменшилося на 55% в порівнянні з 2019 роком. Число вибухів, викликаних застосуванням озброєння, яке мало бути відведено згідно з мінськими домовленостями, зменшилося на 5%.

При цьому зниження бойової активності зафіксовано після введення в дію додаткових заходів з припинення вогню в липні. З того часу середньодобовий показник таких порушень «зменшився майже у 20 разів» (623 порушення проти 23 відповідно).

Що стосується порушень тиші, зафіксованих за межами зони безпеки, то в основному вони були оцінені «як ті, що пов'язані з проведенням навчань з бойовою стрільбою». У 2020 році СММ зафіксувала близько 1800 таких порушень (це майже 1,4% всіх порушень режиму припинення вогню, зафіксованих місією), з яких приблизно 77% відбулися на тимчасово непідконтрольних територіях Донбасу.

Нагадаємо, у тимчасово окупованій Горлівці Донецької області вранці 15 лютого підірвали місцевого «комбата народної міліції» Сергія Попова (відомого як «Довгий» і «Дуремар»), який входив до близького оточення сепаратиста Ігоря Безлер «Бєса».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: