До України повернулися звільнені моряки з судна Stevia

Читать на русском
До Києва повернулися шість українських моряків - членів екіпажу судна Stevia, яких півтора місяці утримували в піратському полоні в Нігерії.
president.gov.ua

Додому повернулися шість українських моряків - членів екіпажу судна Stevia, яких півтора місяці утримували у піратському полоні в Нігерії. З українцями зустрівся президент Володимир Зеленський.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ 13 лютого.

Криклій відреагував на протести моряківВладислав Криклій прокоментував акцію протесту моряків в Одесі, які заявили про корупцію в сфері підготовки та дипломування.

Звільнити українців вдалося наприкінці січня 2021 року. Вони були доставлені до міста Порт-Гаркорт, де пройшли необхідне медичне обстеження, а згодом – в Лагос і Стамбул (Туреччина). Сьогодні вони прибули до Києва.

Моряків Олександра Соручана, Семена Резніченка, Костянтина Андрєєва, Олександра Коровкіна, Владислава Чебана та В’ячеслава Сандеровського, а також двох громадян Албанії зустрів президент України Володимир Зеленський.

«Ми отримали інформацію про захоплення. Почали працювати в Міністерстві закордонних справ. Викрадачі хотіли дуже багато. Але дипломати прекрасно попрацювали – і МЗС, і наші розвідники. Була зроблена досить складна комбінація. Людей повернули. Операція пройшла блискуче, адже всі люди здорові й живі. Ми знаємо випадки, коли це може тривати багато років. Вважаю, що це прекрасна перемога для України. Ми повертаємо всіх», - заявив президент.

Нагадаємо, у січні цього року в Україну повернулися врятовані моряки з суховантажу Arvin.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: