Шмигаль розповів про плани співпраці України з Люксембургом

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив з прем'єр-міністром Люксембургу співпрацю в ІТ і космічній галузі.
kmu.gov.ua

Україна зацікавлена ​​у подальшій співпраці з Люксембургом у сфері інноваційних технологій, зокрема, у розвитку таких галузей як кібербезпека і цифрове розвиток, відновлювальні джерела енергії.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі з прем'єр-міністром Люксембургу Ксав'є Беттелем під час робочого візиту 12 лютого, передає пресслужба Кабміну.

Зарплати в Кабміні: скільки Шмигаль і міністри заробили в січніНайбільше заробив міністр оборони Андрій Таран – майже 79 тисяч гривень. Із заступників міністрів – Дмитро Сенік.

«Люксембург є одним з лідерів у розвитку IT-технологій, і в цьому контексті Україна зацікавлена ​​в налагодженні двосторонньої співпраці в цій сфері», - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що Люксембург використовує інноваційні підходи до розвитку національної космічної діяльності. Зокрема, у листопаді 2020 року в партнерстві з Європейським космічним агентством був створений Європейський інноваційний центр з питань космічних ресурсів.

«Україна готова налагодити стабільну співпрацю з Люксембурзьким Космічним Агентством. Ми зацікавлені в двосторонній співпраці в галузі дослідження космосу й використання космічних ресурсів, зокрема і в межах міжнародного проекту «Артеміда», до якого наша держава долучилася у листопаді минулого року», - сказав Шмигаль.

Український прем'єр запропонував Ксав'є Беттелю допрацювати питання підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Україною та Люксембургом щодо співпраці у космічній сфері.

Нагадаємо, раніше Шмигаль розповів подробиці своєї зустрічі зі Столтенбергом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: