Вакцину AstraZeneca схвалили для застосування у Південній Кореї

Читать на русском
Міністерство безпеки харчових продуктів і медикаментів Південної Кореї схвалило застосування вакцини від коронавірусу компанії AstraZeneca для всіх дорослих громадян.
Фото: Rafael Henrique / Keystone Press Agency / Global Look Press

Міністерство безпеки харчових продуктів і медикаментів Південної Кореї схвалив застосування вакцини від коронавірусу компанії AstraZeneca для всіх дорослих, включаючи осіб у віці 65 років і старше.

Про це повідомило місцеве агентство Yonhap.

Страхи вакцинації: головні перешкоди у подоланні пандемії коронавірусу в УкраїніОдним із очевидних викликів буде не лише наявність вакцини проти коронавірусу, але й подолання опору громадян, які негативно ставляться до щеплень. Чому українці не хочуть вакцинуватися і що з цим робити – дізнавався Олександр Радчук.

Як повідомляється, міністерство схвалило препарат, проте застерегло від щеплень вакциною AstraZeneca літніх людей після того, як експерти заявили, що немає достатніх даних щодо її ефективності для цієї вікової групи.

Крім того, відомство як умову висунуло вимогу, щоб фармацевтична компанія-розробник надала додаткові дані про поточні клінічні випробуваннях третьої фази на дорослих у віці старше 18 років.

Очікується, що AstraZeneca почне поетапні постачання своєї вакцини в Південну Корею з 24 лютого.

Відзначимо, минулого тижня експертний комітет Європейського агентства з лікарських засобів одноголосно рекомендував використовувати вакцину AstraZeneca для людей старших за 18 років.

Однак кілька європейських країн (включаючи Німеччину і Францію) оголосили, що обмежать застосування вакцини для молодих людей, і застерегли від її застосування для літніх людей.

Нагадаємо, раніше Південна Корея схвалила власні ліки від COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: