УЗ в цьому році запланувала масштабне оновлення залізничних шляхів

Читать на русском
Укрзалізниця у 2021 році планує реконструювати і провести капітальний ремонт майже 400 км шляхів
фото з відкритих джерел

«Укрзалізниця» у 2021 році планує реконструювати і провести капремонт майже 400 км шляхів.

Про це повідомила пресслужба УЗ в середу, 10 лютого.

УЗ вперше виділять з бюджету кошти на нові вагони та оновлення інфраструктури – КриклійВперше Укрзалізниці виділять кошти з держбюджету на закупівлю пасажирських вагонів та оновлення інфраструктури.

«Зокрема, передбачається реконструювати понад 316 км колій та ще понад 82 км – капітально відремонтувати», - йдеться в повідомленні.

Крім того, як повідомляють в компанії, колійні роботи будуть виконуватися на напрямках з інтенсивним рухом поїздів, зокрема Дарниця – Гребінка, Київ – Фастів – Жмеринка – Вапнярка – Одеса, Знам’янка – Одеса, Миронівка – П’ятихатки – Чаплине, Козятин – Шепетівка – Здолбунів, Кривий Ріг-Головний – Комиш-Зоря – Волноваха – Маріуполь, Львів – Стрий – Чоп та ін.

Всього у 2021 році «Укрзалізниця» планує направити на оновлення, капремонт, модернізацію рухомого складу та інфраструктуру понад 27 млрд грн, додали в пресслужбі.

Нагадаємо, 6 лютого сталася серйозна аварія на залізниці - під Дніпром вантажний потяг зійшов з рейок, деякі вагони перекинулися і пошкодили залізничне полотно.

Як заявив голова УЗ Володимир Жмак, причиною аварії на залізниці могла стати поломка деталі одного з вантажних вагонів, стан яких давно потребує ремонту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: