Суд допитав ексголову СБУ Наливайченка у справах Майдану

Читать на русском
Сьогодні Святошинський районний суд допитав колишнього голову СБУ Валентина Наливайченка у справі розстрілів на столичному Майдані у лютому 2014 року.
Фото з відкритих джерел

Сьогодні Святошинський районний суд допитав колишнього голову СБУ Валентина Наливайченка у справі розстрілів на столичному Майдані у лютому 2014 року.

Про це повідомляє «Суспільне».

Наливайченко викликали до суду на вимогу захисників колишніх «беркутівців», яких звинувачують у вбивствах активістів під час революції.

За словами Наливайченка, СБУ під його керівництвом передавало Генеральній прокуратурі інформацію щодо розташування снайперських груп на дахах будинків в урядовому кварталі, зокрема, на даху готелю «Україна».

«Це були відомості похвилинно — коли висувалися, де перебували, рації, зброя, де отримували її. Я навіть можу сказати, що її отримували на подвір’ї СБУ», – розповів Наливайченко.

Головуючий суддя Сергій Дячук зазначив, що таких документів суд не отримував.

За інформацією ексголови відомства, після подій на Майдані могли знищити документи СБУ.

«Зранку 25 лютого 2014-го року на подвір'ї СБУ я бачив величезне згарище, де були залишки того, що, як я розумію, знищувалося вже не один день – це і паперові документи, і плівки», – розповів він.

За словами захисту, у суді планують заслухати ще свідків: Андрія Портнова, Геннадія Москаля, Віталія Кличка.

Нагадаємо, «Слово і діло» вивчало, проти кого з чиновників Януковича тривають розслідування, наскільки ці люди публічні і хто з них досі знаходиться під санкціями.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: