У Танзанії стався спалах невідомої хвороби, є загиблі

Читать на русском
Міністерство охорони здоров’я Танзанії повідомило про спалах на території країни невідомої хвороби, яка забрала вже 15 життів. Ще понад півсотні осіб потрапили до лікарні.
Фото з відкритих джерел

Міністерство охорони здоров’я Танзанії повідомило про спалах на території країни невідомої хвороби, яка забрала вже 15 життів. Ще понад півсотні осіб потрапили до лікарні.

Про це повідомляє агентство Anadolu.

Зазначається, що інфекція, яку виявили на півдні країни, викликає у більшості людей нудоту і криваву блювоту.

Для клінічної оцінки пацієнтів та розслідування причини спалаху в район поширення захворювання направили команду медичних експертів.

«Ця хвороба не широко поширена, спалах стався тільки в одному адміністративному окрузі – Іфумбо, де люди блювали кров'ю і помирали, якщо затягували зі зверненням до лікарні», – заявив головний лікар округу Чуньян Феліста Кісанду.

За словами Кісанду, більшість людей, які заразилися, – чоловіки, і первинне клінічне обстеження виявило у них виразки шлунка і захворювання печінки.

Зазначається, що зразки крові пацієнтів були відправлені в головну державну лабораторію для перевірки наявності слідів забруднення ртуттю.

Нагадаємо, у грудні минулого року в Індії стався спалах невідомої хвороби, внаслідок якого померла одна людина та ще понад 450 потрапили до лікарні.

Пізніше стало відомо, що індійські лікарі виявили свинець та нікель у зразках крові людей, яких госпіталізували в індійському штаті Андхра-Прадеш через невідому хворобу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: