У столиці Китаю послабили локальний карантин

Читать на русском
У столиці Китаю Пекіні сьогодні скасували карантинні обмеження на півдні міста, оскільки вже 10 днів не було нових випадків коронавірусу.
фото Mark Schiefelbein/AP

У столиці Китаю Пекіні сьогодні скасували карантинні обмеження на півдні міста, оскільки вже 10 днів не було виявлено жодного хворого на коронавірус.

Про це повідомляє ВВС.

Китай схвалив COVID-вакцину, яку закупила УкраїнаДержавне управління з контролю за фармацевтичною продукцією Китаю дозволило використовувати вакцину від коронавірусу китайської компанії Sinovac Biotech, яку збирається закупити МОЗ України, для масової вакцинації населення.

Так, протягом 10 днів (з 21 січня) в Пекіні не зафіксували жодного нового випадку захворювання COVID-19, саме тому сьогодні були послаблені карантинні обмеження.

У виданні нагадали, що 21 січня пекінський район Дасін, в якому проживає понад півмільйона людей, ввів суворий карантинний режим. Людям було заборонено виїжджати за межі району, всі громадські установи були закриті, а жителі повинні були пройти масове тестування.

У вівторок, 9 лютого, карантин вирішили послабити. Як зазначається, влада ухвалила таке рішення за кілька днів до святкування Нового року за місячним календарем 12 лютого.

Як змінилася Земля після початку пандемії: вид з космосуСлово і діло

Нагадаємо, у світі станом на 9 лютого зафіксовано 107 007 730 випадків COVID-19. Померли 2 336 337 осіб, одужали 78 851 588.

Тим часом в Україні готуються запровадити адаптивний карантин.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: