«Червоні» зони можуть встановлювати окремим рішенням – Шмигаль

Читать на русском
В Україні в рамках адаптивного карантину можуть з'явитися і червоні зони, проте їх встановлюватимуть окремим рішенням.
kmu.gov.ua

В Україні в рамках адаптивного карантину можуть з'явитися і «червоні» зони, проте їх встановлюватимуть окремим рішенням.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на селекторній нараді у президента, передає пресслужба ОПУ в понеділок, 8 лютого.

Карантин в Україні: які обмеження діють зараз і чи буде локдаун навесніВ Україні з 25 січня діють карантинні обмеження помаранчевої зони. Через 7-10 днів Кабмін може повернути адаптивний карантин.

«Адаптивний карантин буде складатися із зеленої, жовтої, помаранчевої зони, і за окремим рішенням можуть встановлюватися червоні зони», - сказав він.

Прем'єр уточнив, що зараз епідемічна ситуація в областях різна. Є регіони, де рівень захворюваності коронавірусом помірний, проте місцями фіксують спалахи хвороби.

«Протягом тижня така ситуація спостерігалася в Івано-Франківській області. Щодня там фіксувалося понад 400 захворілих. Зараз так само залишається близько 400 випадків. Динаміка схожа на ту, що відбувалася на початку пандемії в Чернівецькій області», - повідомив Шмигаль.

Нагадаємо, ще минулого тижня Шмигаль анонсував перехід України до адаптивного карантину.

Також стало відомо, що карантин в Україні продовжать до 30 квітня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: