Росія блокує в Криму понад 25 українських сайтів

Читать на русском
Росія блокувала у Криму щонайменше 25 українських сайтів протягом 2020 року. Ще 5 – блокувала частково.
Фото з відкритих джерел

Росія блокувала у Криму щонайменше 25 українських сайтів протягом 2020 року. Ще 5 – блокувала частково.

Такі дані у Facebook наводить Кримська правозахисна група.

Зазначають, що вони проводили регулярні моніторинги доступу до інтернет-ресурсів і сигналу українських радіостанцій на території Криму.

«Результати моніторингу, здійсненого у грудні серед 11 провайдерів в Криму, засвідчили, що щонайменше 25 українських популярних сайтів блоковано повністю, ще 5 – частково», – інформують правозахисники.

Крім того, за їх даними, цілком заблоковано сайти Лінкедін, Меджлісу кримськотатарського народу, «Свідків Єгови», Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Також моніторинг мовлення FM-діапазону на півночі Криму продемонстрував, що сигнал українських радіостанцій доступний лише в 7 з 19 населених пунктів. Блокування сигналів відбувається завдяки мовленню кримських і російських радіостанцій на тих самих частотах, ліцензії на які мають українські мовники.

Одночасно, поруч з КПВВ «Чаплинка» на окупованій території встановлено нову телерадіовежу, що, ймовірно, може використовуватися для посилення блокування українського радіосигналу.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 2 лютого запровадив санкції проти депутата Тараса Козака та його компаній, внаслідок чого три телеканали – «112 Україна», NewsOne і Zik – припинили своє мовлення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: