З'ясувалося, на що Україна витратить 50 млн євро від ЄІБ

Читать на русском
ЄІБ підтвердив Україні виділення 50 млн євро на COVID-вакцинацію. Гроші будуть спрямовані на закупівлю вакцин і обладнання для забезпечення холодового ланцюжка.
фото з відкритих джерел

Європейський інвестиційний банк надасть Україні 50 млн євро на вакцинацію від коронавірусу. Гроші планують направити на саму закупівлю вакцин, обладнання та логістику.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Ігор Іващенко на брифінгу в Києві понеділок, 8 лютого.

Макрофінансова допомога від ЄС: на що підуть коштиЕксперт вважає, що кошти від ЄС скерують на те, щоб скоротити фінансовий розрив у бюджеті й забезпечити видатки до кінця року.

За його словами, раніше уряд звернувся до ЄІБ з пропозицією перерозподілити частину коштів і спрямувати їх на вакцинацію населення в Україні.

«Кабмін отримав підтвердження щодо виділення 50 млн євро, які будуть спрямовані на закупівлю вакцин, обладнання для забезпечення холодового ланцюжка, а також логістики. Найближчим часом будуть підписані відповідні зміни в угоді», - розповів заступник міністра.

Нагадаємо, Україну включать в першу чергу постачання вакцин від коронавірусу в рамках глобальної ініціативи COVAX. Про це в ході форуму «Україна 30» заявив гендиректор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус.

Раніше Світовий банк виділив Україні 300 млн доларів на соцдопомогу через пандемію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: