Україна увійшла до складу Комітету з всесвітньої продовольчої безпеки ООН

Читать на русском
Як нагадав міністр, затвердження в ролі гаранта світової продовольчої безпеки жодним чином не має впливати на продовольчий баланс всередині нашої держави.

Україна увійшла до складу Комітету з всесвітньої продовольчої безпеки ООН.

Про це повідомляє пресслужба МЗС України в понеділок, 8 лютого.

«8 лютого Україна увійшла до складу Комітету з всесвітньої продовольчої безпеки ООН на його 47-й сесії в Римі. Комітет є міжнародною міжурядовою платформою співпраці країн для забезпечення світової продовольчої безпеки», - сказано в повідомленні.

Комітет підпорядковується Генеральній Асамблеї ООН через Економічну і соціальну раду ООН (ЕКОСОР) і Конференції Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

«Україна вже є гарантом продовольчої безпеки в багатьох країнах світу завдяки традиційно потужному продовольчого експорту. Входження до Комітету з всесвітньої продовольчої безпеки ООН надає нашій країні додаткові можливості впливу на глобальну продовольчу політику. Україна надалі зміцнює роль гаранта світової продовольчої безпеки», - заявив голова відомства Дмитро Кулеба.

Як нагадав міністр, затвердження в ролі гаранта світової продовольчої безпеки жодним чином не має впливати на продовольчий баланс всередині нашої держави. Кулеба вважає, що оскільки, за оцінками експертів, національним запасам продовольства нічого не загрожує, загроз ні для експорту, ні для внутрішнього споживання немає.

Раніше в МЗС України закликали адміністрацію соцмережі Twitter заблокувати аккаунт «представництва МЗС РФ» в окупованому Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: