В Індії зійшов льодовик, близько 150 осіб пропали безвісти

Читать на русском
В Індії в горах Гімалаї сталося сходження льодовика - понад 150 осіб вважаються зниклими безвісти.
скрін з відео

В Індії в штаті Уттаракханд відбулося танення льодовика. Він пошкодив греблю і спровокував масштабний потоп. Попередньо, загинули або пропали безвісти від 100 до 150 осіб.

Про це повідомляє India Today у неділю, 7 лютого.

Локдауни по всьому світу призвели до глобального потепління – вченіЗапроваджені через пандемію локдауни призвели до потепління на планеті. Причиною стало зниження соцактивності населення у 2020 році.

Подія трапилася сьогодні близько 8-9 годин ранку за місцевим часом. Тоді стало відомо про сходження частини льодовика Нанда-Деві в штаті Уттаракханд.

Повінь на річці Дхаула Гангу, що утворилася через сходження льодовика, зруйнувала міст Джошиматх-Малар, що використовувався індійськими військовослужбовцями для переходу в прикордонні райони.

За попередніми даними, загинути могли від 100 до 150 осіб. Як пише видання, близько 150 робітників греблі Ріші Гангу не виходять на зв'язок.

Місцева влада ввела червоний рівень надзвичайної ситуації. Військово-повітряні сили Індії і армійські підрозділи розгорнули свої вертольоти і військовослужбовців для боротьби з наслідками потопу.

Нагадаємо, на початку січня в Антарктиді відколовся льодовик розміром з семиповерхівку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: