Погода на вихідні: де очікується сильний мороз і сніг

Читать на русском
На вихідних 6 та 7 лютого синоптики прогнозують хуртовини, сильні морози і місцями ожеледь.
фото УНІАН

На вихідних 6 і 7 лютого, а також у понеділок, 8 лютого, по всій території України очікується значне погіршення погоди. Синоптики прогнозують хуртовини, сильні морози і місцями ожеледь.

Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

У столиці за місяць зафіксували 9 погодних рекордівУ Києві в січні кліматологи зафіксували дев'ять температурних рекордів. При цьому середньомісячна температура також перевищила норму.

За інформацією синоптиків, 6 лютого по всій країні буде хмарно з проясненнями. У південній частині та на Прикарпатті сніг, в Карпатах місцями значний сніг, на Закарпатті, вдень місцями в Одеській області та Криму дощ, на решті території без опадів. На дорогах ожеледиця.

Температура вночі 8-13° градусів, у північних та центральних областях місцями до 14-16° морозу, в Карпатах, на Прикарпатті та півдні країни 2-7° морозу; вдень 1-7° морозу, в північно-східних областях до 9° морозу; протягом доби на Закарпатті та півдні Одещини, вдень і в Криму 0-5° тепла.

7-8 лютого в Україні, крім Закарпаття та півдня Одеської області, значне зниження температури: вночі до 12-18° морозу, в північних областях місцями до 20-24°, вдень до 8-13° морозу; в південних областях вночі 5-10 морозу, вдень від 4° морозу до 2° тепла.

Крім того, 7 лютого у Львівській, Івано-Франківській областях очікується сильний сніг (на Закарпатті з дощем); на дорогах ожеледиця, пориви вітру 15-20 м/с (1 рівень небезпеки - жовтий).

А 8 лютого в західних, а також Житомирській, Київській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській областях - сніг, хуртовини, снігові замети (приріст снігу 20-30 см, в Рівненській, Волинській, Львівській областях 30-40 см).

На Закарпатті, вдень і на Прикарпатті та в південних, Кіровоградській, Дніпропетровській областях сніг з переходом в дощ, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця (1 рівень небезпеки - жовтий).

Нагадаємо, раніше у КМДА попередили про погіршення погоди.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: