У столиці за місяць зафіксували 9 погодних рекордів

Читать на русском
У Києві в січні кліматологи зафіксували дев'ять температурних рекордів. При цьому середньомісячна температура також перевищила норму.
kiev.informator.ua

У Києві в січні кліматологи зафіксували дев'ять температурних рекордів. При цьому середньомісячна температура також перевищила норму.

Про це повідомляє метеостанція Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського в Facebook в понеділок, 1 лютого.

Синоптики попереджають українців про погіршення погодиУ понеділок, 1 лютого, в Україні очікується значне погіршення погодних умов, у північних та центральних регіонах можливі снігопади, ожеледь та поривчастий вітер.

За даними спостережень, середньомісячна температура повітря січня в Києві склала -2,5°С, що перевищує оновлену кліматичну норму (1991-2020 роки) на 0,7°С.

«Найхолодніше було 20 січня, коли мінімальна температура опустилася під ранок до мінус 20,2°С, а найтепліше - 24 числа, коли максимальна температура піднялася до +8,6 градусів. За місяць у Києві кліматологи зафіксували 9 температурних рекордів», - йдеться в повідомленні.

Опадів на проспекті Науки (де розміщена лабораторія) випало 63 мм. Це майже дві місячні кліматичні норми.

Нагадаємо, синоптики попередили українців про погіршення погоди з 1 лютого.

Сьогодні вранці через негоду були знеструмлені 11 населених пунктів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: