Врегулювання конфлікту в Україні має включати й Крим – США

Читать на русском
США повністю підтримують заяву чинної голови ОБСЄ Анн Лінде щодо того, що питання врегулювання конфлікту в Україні повинно включати і Крим, а СММ ОБСЄ має отримати доступ на півострів.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Сполучені Штати повністю підтримують заяву чинної голови ОБСЄ Анн Лінде щодо того, що питання врегулювання конфлікту в Україні повинно включати і Крим, а СММ ОБСЄ має отримати доступ на півострів.

Про це заявила тимчасовий керівник місії США при ОБСЄ Кортні Острієн.

Топ-10 збройних конфліктів у 2020 роціВійна на Донбасі посіла останнє місце в топ-10 світових збройних конфліктів, на які цьогоріч варто звернути особливу увагу.

«Нещодавні коментарі Шведського Діючого головування щодо пошуку стійкого політичного врегулювання (ситуації в Україні – ред.) були абсолютно правильними – це має відбутися відповідно до міжнародного права та принципів і зобов'язань ОБСЄ, з повною повагою суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України у межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи Крим та місто Севастополь», - заявила Острієн.

Вона додала, що протести російської делегації в ОБСЄ минулого тижня з приводу заяв Анн Лінде є абсолютно невиправданими.

За її словами, ці російські заперечення йдуть всупереч з переважною думкою країн-учасниць ОБСЄ, але також і ООН, Європейського суду з прав людини: «Крим - це Україна».

«Мандат СММ, який був схвалений постійним радою, забезпечує місії вільний і безпечний доступ на всю територію України. І ми всі знаємо, що Крим - це Україна», - заявила тимчасовий керівник місії США при ОБСЄ.

Нагадаємо, раніше голова ОБСЄ назвала головну умову вступу України до Євросоюзу.

Також в організації заявили про те, що окупація Криму Росією та бойові дії на Донбасі не є і не можуть перетворитися на «заморожений конфлікт».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: