Парламент дозволив проводити реконструкцію доріг без спецдозволів

Читать на русском
Закон спрощує процедуру отримання права на виконання будівельних робіт з реконструкції або капітального ремонту автодоріг.

Парламент дозволив реконструювати дороги без отримання дозволу на будівельні роботи.

За відповідний законопроект №2680 у другому читанні проголосували 267 нардепів.

Закон спрощує процедуру отримання права на виконання будівельних робіт з реконструкції або капітального ремонту автодоріг, які за класом наслідків (відповідальності) належать до об'єктів з середніми (СС2) і значними (СС3) наслідками.

Також з 1 травня 2021 року передбачено створення містобудівних умов та обмежень у Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва.

Відзначимо, парламентарії також дискутували з приводу повноважень головних архітекторів міста, району здійснювати узгодження містобудівного та архітектурного проєктного рішення об'єктів, розташованих у історичній частині міста, історичних ареалах, на магістралях та площах загальноміського значення.

До другого читання на профільному комітеті такі повноваження прибрали з документа через його протиріччя з положеннями чинних законів, якими регламентовано відсутність будь-яких погоджень проєктної документації на будівництво об'єктів органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Однак при розгляді в сесійній залі 227 нардепів проголосували за правку, яка закріпила в законі такі повноваження головних архітекторів міст.

Нагадаємо, в Україні планують провести конкурси з шести проектів будівництва концесійних доріг. Для українців дороги будуть безкоштовними. За інфраструктуру платитиме держава.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: