Єдиний портал повідомлень про корупцію: хто в Раді не підтримав створення

Читать на русском

Верховна рада 4 лютого ухвалила закон, який передбачає створення Єдиного порталу повідомлень про корупцію. На порталі в цілодобовому вільному доступі зможуть працювати і викривачі корупції, і уповноважені суб'єкти щодо її запобігання. Викривач корупції може залишити повідомлення, яке містить факти правопорушення, а також повинен пояснити, звідки йому відомо про корупційний злочин. «Слово і діло» пропонує подивитися, хто в парламенті підтримав створення порталу, а хто – ні.

Відповідні зміни до законодавства підтримали 253 народних депутати, 8 голосували «проти», 79 – утрималися, 39 – не голосували.

Фракція «Слуга народу» дала 205 голосів «за», 12 депутатів утрималися, 10 – не голосували, 18 – були відсутні. Серед депутатів, які утрималися – Максим Бужанський, Ольга Василевська-Смаглюк, Андрій Богданець, Мар'ян Заблоцький, Олександр Качура, Валерій Колюх, Олексій Ковальов, Кирило Нестеренко, Едуард Прощук, Богдан Яременко, Ігор Фріс і Андрій Холодов.

«Європейська солідарність» практично всім складом голосувала «за» – 24 депутати, 3 – були відсутні. У «Голосі» 16 з 20 нардепів були «за», Андрій Шараськін утримався, ще 3 – відсутні. Ще 7 голосів було від позафракційних нардепів.

В «Опозиційній платформі» 7 депутатів голосували «проти», 13 – утрималися, 15 – не голосували, 9 – були відсутні. У «Батьківщині» більшість нардепів утрималася.

Від групи «За майбутнє» був тільки один голос «за» (Ігор Гузь), 14 депутатів утрималися, 7 – не голосували, 2 – були відсутні. У групі «Довіра» один нардеп голосував «проти» (Олександр Ковальов), 16 – утрималися, 3 – не голосували.

Нагадаємо, в жовтні 2019 року Верховна рада ухвалила закон про викривачів корупції. Як голосували нардепи – на інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: