ВАКС продовжив обов'язки партнера Альперіна

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії процесуальних обов'язків підозрюваного.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 19 березня строк дії обов'язків партнера одеського бізнесмена Вадима Альперіна, яких Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у махінаціях під час розмитнення товарів.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

«19 січня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурора САП та продовжив строк дії процесуальних обов’язків, покладених на партнера одеського бізнесмена, якого підозрюють в організації корупційних схем на митниці», – інформують у суді.

У ВАКС повідомили, що до 19 березня підозрюваний зобов'язаний: не залишати територію України без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками, експертами та іншими підозрюваними в цьому кримінальному провадженні щодо обставин справи та здати на зберігання закордонні паспорти.

За інформацією «Слово і діло», обов'язки продовжили «правій руці» Альперіна Олегу Себову.

Як відомо, суд заарештував Себова з альтернативою 18 млн грн застави. Пізніше за нього внесли гроші і він вийшов із СІЗО. Тому на Себова поклали низку обов'язків.

За версією слідства, Альперін створив злочинну організацію, яка займалася ввезенням до України товарів за заниженою митною вартістю. Як встановили у НАБУ, фірми з орбіти Альперіна імпортували товари за підробленими документами (інвойсами), які робили в офісі одеського бізнесмена в бізнес-центрі «Сонячний» в Одесі. У митних деклараціях компанії вказували занижену вартість товарів.

Після чого митники відмовляли в цих деклараціях, оскільки вартість була вказана неправдива. Пізніше митники з порушеннями коригували вартість ввезених товарів, що ставало підставою для скасування таких дій фірмами через суд. Внаслідок цих дій товари ввозили до України за заниженою митною вартістю, а фірмам повертали фінансові гарантії, які вони перераховували митникам для ввезення товару. За даними слідства, митники отримували від 80 до 200 доларів за контейнер з тканинами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: