У Чорнобильській зоні запустили 4G

Читать на русском
У зоні ЧАЕС з'явилося покриття мобільним зв'язком, що допоможе працювати пожежником під час гасіння в віддалених районах.

У зоні ЧАЕС з'явилося покриття мобільним зв'язком, що допоможе працювати пожежником під час гасіння у віддалених районах.

Про це повідомив міністр захисту навколишнього середовища і природних ресурсів Роман Абрамовський, передає пресслужба міністерства.

«Тепер 70% території охоплено зв'язком в стандарті 2G і ще 45% території матиме 4G покриття. Нещодавно на території зони відчуження була встановлена ​​базова станція», - повідомив міністр.

За словами Абрамовського, мобільне покриття необхідне туристам, але в першу чергу зв'язок і інтернет допомагатимуть моніторити пожежну безпеку в зоні відчуження.

У цьому році в Чорнобильській зоні сталася наймасштабніша пожежа за час спостережень, а відсутність покриття не дозволяла вчасно знаходити місця загоряння.

За словами міністра, відтепер буде створена система моніторингу пожежної безпеки. Вона складатиметься з відеокамер і тепловізорів, які будуть оперативно визначати місця виникнення пожеж.

Раніше повідомлялося, що в Чорнобильській зоні відчуження і за її межами зафіксували аномальні коливання рівня радіаційного забруднення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: