Більшість «слуг» підтримують виключення Дубінського з фракції – ЗМІ

Читать на русском
У мобільному додатку фракції Слуга народу завершилося опитування про виключення з неї народного депутата Олександра Дубінського.
Фото: УНІАН

Фракція «Слуга народу» голосувала у мобільному додатку за виключення з неї народного депутата Олександра Дубинського. Таке рішення підтримало 100 однопартійців.

Про це пише видання «Новое время» з посиланням на свої джерела.

За словами співрозмовника, з 175 нардепів виключення Дубінського підтримали 100. Тепер це питання винесуть на засідання фракції у понеділок, 1 лютого. Дубінського виключать з фракції, якщо це підтримають 70% депутатів.

Нагадаємо, США ввели санкції проти семи українців за втручання в їх вибори. До цього списку потрапили, крім Дубінського, екс-нардеп Олександр Онищенко та ще п’ять соратників народного депутата Андрія Деркача, якого було внесено туди ще у 2020 році.

Американська влада пояснила, що всі вони були частиною російської мережі зовнішнього впливу.

Після запроваджених проти Дубінського санкцій фракція збиралась на засідання. На ньому, за словами членів партії, президент Володимир Зеленський попросив нардепа вийти зі складу фракції, однак той категорично відмовився. Сам нардеп також заявив, що ніколи не втручався в американські вибори і не мав стосунку до оприлюднення «плівок Деркача».

Їх оприлюднив Деркач у розпал президентської кампанії у США. На них нібито записані переговори п’ятого президента України Петра Порошенка з колишнім віцепрезидентом Джо Байденом і президентом Росії Володимиром Путіним.

Дубінський був одним з ініціаторів створення у зв’язку з цим тимчасової слідчої комісії Верховної ради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: