Суд відмовився поновити Нефьодова на посаді голови Держмитниці

Читать на русском
Окружний адміністративний суд Києва відмовив Максиму Нефьодову у задоволенні позову щодо поновлення його на посаді голови Державної митної служби України.
Фото: LIGA.net

Окружний адмінсуд Києва відмовив Максиму Нефьодову у задоволенні позову щодо поновлення його на посаді голови Державної митної служби України.

Про це повідомляється на сайті суду.

«Розгляд справи тривав з травня 2020 року. Так, рішенням суду від 28 січня 2021 року позивачу – Максиму Нефьодову, було відмовлено у задоволенні позовних вимог», – йдеться в повідомленні.

Звільнення Нефьодова та Верланова: чим не влаштували Кабмін і як виконували обіцянкиМаксима Нефьодова і Сергія Верланова звільнили 24 квітня. Основна причина – недостатнє наповнення держбюджету митницею і податковою.

Зазначається, що підставою для прийняття такого рішення стало встановлення судом дотримання Кабміном процедури під час звільнення позивача з посади.

У суді нагадують, що позивач просив визнати протиправним та скасувати розпорядження Кабінету Міністрів від 24 квітня 2020 року про його звільнення і поновити його на зазначеній посаді.

Також позивач просив суд стягнути на його користь суму середнього заробітку за час вимушеного прогулу, виходячи з розміру його середньоденної (годинної) заробітної плати.

Нагадаємо, міністр фінансів Сергій Марченко назвав головною причиною частої зміни керівництва митниці – невелика кількість менеджерів, які відповідають всім необхідним для їх призначення вимогам.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: