Міністр фінансів назвав причину частої зміни керівників Митниці

Читать на русском
Головною причиною частої зміни керівництва української Митниці є невелика кількість менеджерів, які відповідають усім необхідним для їх призначення вимогам.
Фото: facebook.com/minfin.gov.ua

Головною причиною частої зміни керівництва української Митниці є невелика кількість менеджерів, які відповідають усім необхідним для їх призначення вимогам.

Про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко в інтерв’ю Радіо НВ.

За його словами, від новопризначеного керівника митниці вимагається виконання двох майже протилежних завдань: наповнення бюджету і трансформація відомства.

Найбільш «нестабільні» державні посади під час каденції ЗеленськогоПід час каденції президента Володимира Зеленського найчастіше змінюються люди на посадах голів обласних адміністрацій.

«Ніхто не буде толерувати корупцію на митниці, контрабанду і все інше. І чекати поки там пояснення, що «от ми ж реформами займаємося». Ні, ніхто таких шансів не дає, особливо зараз», - сказав Марченко, зауваживши, що знайти гідних кандидатів на посади керівників Митниці в таких умовах дуже важко.

Він також підкреслив, що до чинних працівників Митниці є багато запитань, оскільки «шлейф за кожним стоїть досить таки специфічний».

Міністр додав, що без порядку та чіткого виконання завдань система сама себе «починає садити в теплу ванну», від чого починає «страждати» держбюджет, а також повідомив, що у 2020 році план для митниці знизили через зміну макропоказників.

«Бюджет початковий базувався на одних макропоказниках, але в зв’язку з пандемією ці показники були переглянуті в сторону зменшення», - пояснив міністр.

Нагадаємо, раніше Марченко розповів, що Міжнародний валютний фонд занепокоєний планами українського уряду знизити ціни на газ для населення.

Також він пояснив, чому підвищення «мінімалки» до 6,5 тисяч гривень, яке очікувалося у липні 2021 року, відклали на декілька місяців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: