У США готують пропозиції щодо виходу з війни на Донбасі – Клімкін

Читать на русском
Павло Клімкін вважає, що під час президентства Джо Байдена можливий прогрес у вирішенні конфлікту на Донбасі.

Американська сторона готує пропозиції щодо розв'язання конфлікту на Донбасі.

Про це в ефірі програми 16+ з Романом Скрипіним і Катериною Пітєніною повідомив ексміністр закордонних справ Павло Клімкін.

Клімкін розповів, що поки він був міністром, Україна напрацьовувала угоду замість Будапештського меморандуму. «Обговорювали питання, як можуть виглядати майбутні гарантії безпеки. Ось ця історія – особливий статус поза рамками членства в НАТО: він насправді має сенс, тільки якщо в нього упаковані гарантії безпеки. Обговорювалися можливості двосторонніх гарантій, обговорювалися гарантії паралельні. Я вважаю, що насправді до моменту членства в НАТО елемент гарантій буде працювати тільки з американської сторони, він не буде працювати з європейської сторони», – сказав він.

«Готовності надати реальні гарантії безпеки не було у наших партнерів. І вся ця історія, думаю, буде перезавантажуватися. Будуть інші розмови, інші формати. Думаю, що навіть ця розмова буде найближчим часом продовжуватися. За Байдена. Там йде внутрішнє обговорення. На рівні тих, хто готує різні пропозиції», – розповів ексміністр.

На уточнювальне запитання Катерини Пітєніної «чи чекати нам від Штатів теоретичного вирішення конфлікту» Клімкін відповів: «Я єдине, що скажу – не чекайте гарантій буквально завтра-післязавтра. Проте, за Байдена, мені здається, шанси великі».

Павло Клімкін про Порошенка, Зеленського, Клінтон і Байдена | 16+skrypin.ua

Нагадаємо, в Офісі президента заявили, що головними завданнями України у відносинах з США в 2021 році є досягнення миру на Донбасі, деокупація Криму та економічна співпраця.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: