Ексглава МЗС Клімкін назвав «втраченим шансом» період після Революції гідності

Читать на русском
Колишній глава МЗС Павло Клімкін вважає, що Україна втратила шанс після Революції гідності подати заявку на членство в ЄС.

Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що Україна втратила шанс подати заявку на членство в Євросоюзі після Революції гідності.

Про це він заявив в ефірі програми 16+ з Романом Скрипіним і Катериною Пітєніною.

«Не потрібно ходити навколо – це втрачений шанс. Я вважаю, що та емоція, яка була, починаючи з 2014-2015 року, так само як був невеликий шанс після Помаранчевої революції, його теж втратили. Але це був інший шанс. Це шанс вже пішов. Він в такому вигляді як був тоді не повернеться. Шанс на те, щоб перезавантажити цю реальність всередині теж пішов. Подальший процес в Європейський союз буде далі йти, але за іншою логікою», – сказав Клімкін.

За словами Клімкіна, заявку на членство в ЄС потрібно було подавати, коли країна продемонструвала, що вона перезавантажилась, але Україна цього не зробила. Ексміністр зазначив, що в цьому, в тому числі, винен п'ятий президент Петро Порошенко.

Павло Клімкін про Порошенка, Зеленського, Клінтон і Байдена | 16+skrypin.ua

Відзначимо, в 2015 році Клімкін на посаді глави МЗС заявляв, що Україна повинна бути готова за п'ять років подати заявку на членство в ЄС. «Але якщо ми (в 2020 році) не зможемо подати заявку на членство в ЄС, то не зможемо зробити цього і через 25 років. Так, завдання амбітне», – підкреслював Клімкін.

Нагадаємо, Петро Порошенко як кандидат в нардепи пообіцяв в 2023 році подати заявку на членство в Європейський союз.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: