НБУ вирішив ліквідувати «Місто Банк»

Читать на русском
Національний банк України ухвалив рішення від 26 січня 2021 року про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ Місто Банк.
Фото: УНІАН

Національний банк України ухвалив рішення від 26 січня 2021 року про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ «Місто Банк».

Про це повідомляє пресслужба Нацбанку.

Зазначається, що рішення ухвалено за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Нагадаємо, Національний банк 14 грудня відніс АТ «Місто Банк» до категорії неплатоспроможних. За даними НБУ, контролером банку є Іван Фурсін. Йому належить 97,18% акцій банку.

За даним НБУ, проблеми в банку з капіталом відбулися через втрату одного з основних активів – підприємства з переробки сої у Херсонській області. Балансова вартість об’єкту нерухомості становила понад 271 млн грн (майже 17% від усіх активів банку). У результаті втрати об’єкту капітал банку впав нижче нормативного рівня.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочав процедуру виведення АТ «Місто Банк» з ринку шляхом запровадження тимчасової адміністрації строком на один місяць. Тимчасова адміністрація була запроваджена з 15 грудня 2020 року.

Нагадаємо, станом на ранок 27 січня Нацбанк понизив курс долара до 28,15 грн за іноземну валюту. Курс зменшився на 1 копійку порівняно з попереднім банківським днем.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: