У Кабміні розробляють законопроєкт щодо газзбутів

Читать на русском
Кабмін направить до Ради законопроєкт про укрупнення газорозподільних компаній. Очікується, що він допоможе розв'язати проблему високих тарифів.
kmu.gov.ua

Уряд найближчим часом направить до Ради законопроєкт про укрупнення газорозподільних компаній, який допоможе вирішити питання з високими тарифами на газ.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у понеділок, 25 січня, в Facebook.

Які перспективи судових справ проти Кабміну через ціну на газ по 6,99 грн за кубометрЗапроваджувати регулювання ціни на газ в умовах ринку варто було би через рішення Антимонопольного комітету.

«Уряд розробляє законопроєкт про укрупнення газзбутів, що дасть змогу зняти питання про захмарні платежі за розподіл газу (так звану абонплату). Плануємо його схвалити вже найближчим часом та подати до Верховної ради», – написав прем'єр.

Нагадаємо, раніше уряд ухвалив рішення про держрегулювання цін на газ для українців. Тариф встановили на рівні 6,99 грн за кубометр.

Минулого тижня НКРЕКП знизила тарифи для 14 постачальників газу на 5%-30%.

Водночас в регіонах України тривають тарифні протести.

«Слово і діло» вирішило подивитися, якими були тарифи на комунальні послуги в країні останні 30 років і як працює ринок природного газу в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: