Словаччина має намір взяти участь у саміті «Кримської платформи»

Читать на русском
Влада Словаччини вирішила взяти участь у роботі саміту Кримської платформи, який відбудеться в серпні 2021 року в Києві.

Влада Словаччини вирішила взяти участь у роботі саміту «Кримської платформи», який відбудеться в серпні 2021 року в Києві.

Про це йдеться в повідомленні на сайті МЗС України.

Давос-2021: що може запропонувати УкраїнаУперше Всесвітній економічний форум відбувається в режимі онлайн. Cвітові лідери вдруге цього року планують зібратися на форум у Сінгапурі, проте впевненості у цьому не має ніхто. Про що говоритимуть та що цікавого може запропонувати Україна?

У вівторок, 26 січня, перший заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова і держсекретар Міністерства закордонних справ Словаччини Інгрід Броцкова відкрили спільний експертний форум.

Розповідаючи про ситуацію в окупованому Криму, українська сторона заявила про погіршення ситуації з правами людини та мілітаризацію півострова. За її словами, понад 28 000 українських громадян були призвані до лав російської армії від початку окупації півострова.

Крім того, Джапарова представила словацьким колегам цілі та механізми роботи Кримської платформи. Вона також розповіла про підготовку до проведення саміту в Києві 23 серпня 2021 року та подякувала Братиславі за готовність взяти в ньому участь.

Нагадаємо, саміт «Кримської платформи», в якому запланована участь лідерів іноземних держав, відбудеться 23 серпня 2021 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: