СБУ викрила в Україні інтернет-агітаторів з РФ

Читать на русском
У чотирьох областях України СБУ викрила інтернет-агітаторів з РФ, які розміщували антиукраїнський контент.
ssu.gov.ua

Співробітники СБУ викрили мережу інтернет-агітаторів з Росії, які діяли на території Дніпропетровської, Херсонської, Полтавської та Закарпатської областей.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, у понеділок, 25 січня.

Стало відомо, скільки кібератак нейтралізувала СБУ у 2020 роціВпродовж минулого року Служба безпеки України нейтралізувала понад 6 сотень кібератак на інформаційні ресурси органів влади та об’єкти критичної інфраструктури.

Спецслужби виявили, що за завданням російських кураторів зловмисники скоординовано поширювали в соцмережах матеріали із закликами до порушення територіальної цілісності України і розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

«Так, в Дніпропетровській області оперативники спецслужби встановили особу уродженця Донецька, який поширював матеріали на підтримку анексії АР Крим та окупації ОРДЛО, закликав до фізичного знищення міфічних «українських фашистів» і просував ідеї «російського світу», - сказано в повідомленні.

Крім того, в Херсонській області правоохоронці викрили чоловіка, який розповсюджував в одній із заборонених соцмереж антиукраїнські матеріали, виправдовував російську збройну агресію проти України і закликав до приєднання окремих областей до Росії.

Дії зловмисників кваліфікували за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) ККУ. Слідчі оголосили їм про підозру.

Нагадаємо, на вихідних в СБУ повідомили, що запобігли вбивству свого співробітника, який намагався влаштувати працівник спецслужби.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: