ВАКС не повернув обвинувачення судді, який відстрілювався від НАБУ

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив захиснику одного з обвинувачених у задоволенні клопотання про повернення обвинувального акту.
Олексій Буран

Вищий антикорупційний суд не повернув обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього судді Малиновського районного суду міста Одеси Олексія Бурана та його пособника Андрія Селіхова, яких Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 20 січня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У задоволенні клопотання захисника обвинуваченого, адвоката Широковського О.В, про повернення обвинувального акта прокурору - відмовити», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 21 жовтня 2019 року ВАКС змінив Бурану та Селіхову запобіжний захід із домашнього арешту на особисте зобов'язання. Пізніше суд продовжував їхні обов'язки.

Нагадаємо, 29 березня 2016 року НАБУ намагалося затримати суддю Бурана, підозрюваного в отриманні хабара в розмірі 500 тисяч гривень за винесення рішення на користь однієї зі сторін судового провадження. Своєю чергою Буран відкрив вогонь із пістолета по детективах НАБУ й зник. 31 березня того ж року Верховна Рада дала згоду на затримання та взяття під варту Бурана. У квітні 2016 року суддю-стрілка заарештували, а в липні йому висунули звинувачення за ч. 4 ст. 368 (отримання неправомірної вигоди) та ч. 1 ст. 345 Кримінального кодексу (погроза вбивством працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків).

Раніше Верховна рада зняла недоторканність з судді Бурана. З 2017 року його справа перебуває в суді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: