Біля узбережжя Нігерії пірати взяли в полон українських моряків

Читать на русском
У Гвінейській затоці біля узбережжя Нігерії озброєні пірати атакували албанське судно Stevia, захопивши в полон вісім членів екіпажу, серед яких шестеро українців.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

У Гвінейській затоці біля узбережжя Нігерії озброєні пірати атакували албанське судно Stevia, захопивши в полон вісім членів екіпажу, серед яких шестеро українців.

Відповідне повідомлення з посиланням на доньку одного із захоплених моряків було опубліковане на морському порталу Seafarers Journal у Facebook.

Зазначається, що інцидент стався ще 16 грудня, однак офіційної інформаційної судновласник досі не оприлюднив.

«Звертаюся до вас за допомогою. У Нігерії було взято в полон 8 осіб (6 українців) з суховантажу Stevia, господарями якого з травня 2020 року стали албанці. Серед заручників мій тато - Резніченко Семен Іванович (40 років), старший помічник капітана, громадянин України. На жаль, імена інших членів екіпажу, які потрапили в полон, мені невідомі» - розповіла донька українського моряка.

Попри відсутність точної інформації про захоплених, дівчина назвала посади українців, які опинилися в полоні. Так, за її словами, заручниками піратів стали капітан судна, два його помічники, старший механік, електромеханік та вайпер. Окрім них у полоні знаходяться також два громадянини Албанії.

Також дівчина додала, що сторона судновласника і агента ніякої інформації про надзвичайну ситуацію не дає, з родичами на зв'язок не виходить, на листи, повідомлення, дзвінки не відповідає. У родичів моряків немає ніякої інформації про своїх близьких і стан їхнього здоров'я.

Нагадаємо, 17 липня нігерійські пірати також атакували танкер з українцями на борту, яке знаходилося у Гвінейській затоці. В заручники захопили 15 членів екіпажу судна, серед яких були громадяни України.

Пізніше в МЗС уточнили число захоплених піратами українців. Моряків вдалося звільнити тільки через місяць - 20 серпня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: